Asta Olivia Nordenhof læser op fra sin roman 'Penge på lommen’.
Asta Olivia Nordenhof læser op fra sin roman 'Penge på lommen’.

Om kapitalistisk kynisme og branden på Scandinavian Star

05.02.21
Februar måneds bog i DR Romanklubben er "Penge på lommen" af Asta Olivia Nordenhof.

Med denne roman skyder Asta Olivia Nordenhof en romanføjleton på syv bind i gang, der alle på en eller anden led kredser om mordbranden på skibet Scandinavian Star i 1990. Bogen behandler dog begivenhederne omkring Scandinavian Star perifert. 

I romanen f'ølger vi ægteparret Kurt og Maggie. Mens Maggie er faret vild i kærligheden, leder Kurt efter en god investering. Dermed kommer han i kontakt med de involverede i mordbranden på skibet Scandinavian Star. Et harmdirrende og samtidig rørende portræt af pengegriskhed og de omstændigheder, der førte til branden.

”I første bind af sin planlagte septologi om 'Scandinavian Star' anskueliggør Asta Olivia Nordenhof fuldstændig overbevisende, at der altid er nogen, som betaler prisen for kapitalismen. Hvordan skriver man en socialrealistisk, politisk roman om kapitalisme i det 21. århundrede? Sådan skriver man den!”
(Mikkel Krause Frantzen, Politiken).

Med stor psykologisk indsigt og et smukt og følsomt sprog, selv når handlingen er barskest, skyder Nordenhof sin romanføljeton om Scandinavian Star flot i gang.

DR Romanklubben

DR Romanklubben er et samarbejde mellem DR, Litteratursiden og bibliotekerne. Der oprettes Romanklubber på de fleste af landets biblioteker, hvor man læser og gennemgår seks af årets bedste, danske romaner. Hver måned udkommer der artikler på Litteratursiden og dr.dk, en podcast med forfatteren og indslag i radioen. Koldingbibliotekerne sætter også fokus på månedens bog med udstillinger og læsetips.

Til sidst vælger landets Romanklubber den bog, der vinder DR Romanprisen ved det store finaleshow i Aarhus til juni.

 

Oprindeligt skrevet af Cecilie Hougaard Flinck, Koldingbibliotekerne.