Om dette arrangement
Gastronomi i litteraturen
Mange har sikkert prøvet at sluge en bog råt. Ikke i bogstavelig forstand, som man måske vil gøre det med et veltilberedt måltid mad (måske endda sin livret) efter en anstrengende arbejdsdag, men i overført betydning.
Kombinationen af litteratur og mad er noget, som forfatter Kristian Ditlev Jensen ved mere om end de fleste. Hans store passion for god mad skinner særlig tydeligt igennem i romanen ”Livret”, som i 2004 indbragte ham Bogmessens Debutantpris.
Forholdet mellem skønlitteratur og mad er også omdrejningspunktet i foredraget ”Gastronomi i litteraturen”, som du kan opleve på Næstved Bibliotek torsdag d. 29. september kl. 19-21. Her vil Kristian Ditlev Jensen få vores mundvand til at løbe og læselyst til at sprudle!
Om Kristian Ditlev Jensen
Forfatteren, præsten og skribenten Kristian Ditlev Jensen har skrevet det meste af sit liv. Foruden et hav af artikler og kronikker har han også skrevet flere romaner og rejseessays. Et gennemgående tema i Kristian Ditlev Jensens tekster synes at være forholdet mellem mad, mennesker og sprog. Det oplever man især i debutromanen ”Livret”, som aftenens foredrag til dels tager udgangspunkt i. Den roman blev i 2004 tildelt Bogmessens Debutantpris.
Tema om madkultur
I juli, august og september måned har bibliotekerne i Næstved Kommune et særligt fokus på temaet madkultur. Arrangementet med Kristian Ditlev Jensen er den del af dette tema.