Emneliste: Stop madspild
Emneliste: Stop madspild

Stop madspild - få inspiration

08.08.23
Er du også træt af madspild eller vil du finde måder at bruge resterne på? Så er der gode bud her på bøger om hvordan du kan gribe det an.

Her finder du en samling af bøger, om hvordan man kan mindske madspild, bruge rester, trylle nye retter frem og samtidig spise sundt. Vi har en væld af spændende bøger om emnet, som vi har samlet her. Bon appetit! 

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Nej tak til madspild : genveje til et bæredygtigt køkken

Af Kate Turner (2018)
Der gives tricks til at mindske madspil i form af grundopskrifter på f.eks. risotto, madmuffins eller grønsagstærter,...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Klimakløgtigt kagekalas

Af Jasmin Gabay (2020)
Kagebog med opskrifter, der er enkle at gå til og har fokus på råvarer i sæson og rester
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Vidunderlige vafler : 75 vaffelopskrifter til alle dagens måltider

Af Camilla Stemann Jensen (2017)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Undgå madspild og tryl med dine rester : lev billigere, sundere og få overskud til mere

Af Yvonne Luff Gottfredsen (2017)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Skræl er ikke skrald : brug hele råvaren og undgå madspild

Af Michael Folman Jensen (2018)
Inspiration til hvordan man kan omdanne f. eks. kartoffelskræller, citrusskræller og æbleskrog til velsmagende retter...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Mindre madspild

Af Michael Dalsgaard Alstrup (2021)
Klimaet er under negativ forandring. Mennesket er en stor del af årsagen til forandringerne, og derfor også en væsent...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Stop spild af mad : en kogebog med mere

(2011)
Ideer, metoder og opskrifter til at udnytte al din mad og undgå madspild
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Mad med respekt : en familiekogebog, der mindsker madspild

Af Selina Juul (2019)
80 familievenlige opskrifter baseret på råvarer og rester, som de danske husholdninger hyppigt smider ud. Med tips og...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Fremtidens køkken

Af Liselotte Kira Gregers Andersen (2021)
Få inspiration til fremtidens bæredygtige køkken og lær at lave mad af rester i stedet for at smide dem ud. For alle ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Mad med omtanke : 100 opskrifter på lækker mad af dine rester

Af Thomas Alcayaga (2015)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Kunsten at fermentere : grøntsager på glas - og på tallerkenen

Af Ditte Ingemann (2022)
Kom sikkert og godt i gang med at fermentere hjemme i dit eget køkken. Her får du både information, opskrifter og ins...
Læs mere
Johan Björkman: Det nordiske spisekammer : tørring, syrning, fermentering, syltning, olie, eddike & salt GennemseGennemse
  • Bog

Det nordiske spisekammer : tørring, syrning, fermentering, syltning, olie, eddike & salt

Af Johan Björkman (2019)
Vejledning i forskellige traditionelle konserveringsteknikker med mere end 100 forskellige opskrifter - også på hele ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

På glas og flasker : nem og lækker syltning : 1 opskrift hver uge året rundt

Af André Spange Nabulsi (2018)
Vejledning og inspiration til at sylte, safte og snapse. Følger årets gang med en opskrift for hver uge baseret på sæ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Syltedronningens forråd : smagsgivere, surt, salt og lidt sødt

Af Helena Grayston (2020)
Vil du i nærkontakt med råvarerne, mindske dit madspild og have muligheden for at hive smagen af sommer frem om vinte...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Tørrede lækkerier : sådan får du det bedste ud af din dehydrator : alt fra frugtlæder til tørret kød

Af Michelle Keogh (2021)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Juice deluxe : juice, blends & superbowls

Af Louisa Lorang (2017)
Over 50 opskrifter på juicer, blends og bowls uden tilsat sukker og mejeriprodukter
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Green kitchen smoothies : sunde smoothies og juicer til alle ugens dage

Af David Frenkiel, Luise Vindahl (2016)
Smoothies og juicer til forskellige måltider for hele familien. Opskrifterne er inddelt i: grundopskrifter, enkle smo...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Super grønne juicer & smoothies : drik dit ukrudt

Af Mads Bo (2018)
Om grøntsagers og urters indflydelse på vore fysiske og mentale helbred. Med opskrifter på 30 smoothies og juicer, de...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Blender

Af Søren Ejlersen, Ditte Ingemann (2020)
177 opskrifter på, hvordan man med en blender forvandler frugter, grøntsager og nødder til smoothies og greenies. Fra...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Simple supper : plantebaserede opskrifter, toppings & tilbehør

Af Catherine Daverne (2021)
Inspiration til de skønneste, sunde og plantebaserede supper og tilbehør fra Catherine Daverne, der er udlært på Kong...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

52 supper

Af Ylva Bergqvist (2016)
52 opskrifter på supper - én til hver uge året rundt
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

One pot : alt i én gryde : din genvej til nem hverdagsmad

Af Mette Mølbak (2019)
36 opskrifter der alle skal tilberedes i en og samme gryde
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Gorms one pot : hele måltidet i én gryde

Af Gorm Wisweh (2023)
Indbydende kogebog til dem, der gerne vil lave lækker, hurtig mad - og slippe for den store opvask. Alt det kræver er...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Alt i en

Af Jamie Oliver (2022)
Inspirerende kogebog i bedste Jamie Oliver-stil - både for hans mange fans, for dem der gerne vil gøre madlavningen n...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Louisas madplan : 30 dage, 30 opskrifter, 30 minutter

Af Louisa Lorang (2017)
Et bud på 30 sunde, varierede og nemme vinterretter, der tager 30 minutter at tilberede og koster 30 kr. pr. person
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Aarstidernes madplaner

Af Søren Ejlersen, Thomas Hess (2011)
Madplaner til 16 uger - delt op i 2 og 3 dage. Med 80 opskrifter, hvor de fleste tager max 45 min. at lave. Med mere ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Spar & spis : sund mad til små penge : nyttig viden og brugbare sparetips

Af Anette Harbech Olesen (2022)
Spis sundt, lækkert og budgetvenligt mad - og få gode tips til både at spare og planlægge indkøb. For alle der går op...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Spar med Jamie

Af Jamie Oliver (2013)
Kogebog med 120 budgetvenlige opskrifter. Fokus er på at købe ind med omtanke, udnytte råvarerne bedre og dermed undg...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Bæredygtig kost : en guide til valg af bæredygtig kost med omtanke for miljø og dyrevelfærd

Af Julie Juanita Larsen (2019)
Om begrebet bæredygtighed i forhold til kost, fx hvordan man kan undgå madspild, skære ned på kødet og forståelse for...
Læs mere
Huw Richards: Dyrk gratis mad GennemseGennemse
  • Bog

Dyrk gratis mad

Af Huw Richards (2021)
At det ikke behøver koste penge at komme i gang med at dyrke sine egne grønsager, kan alle haveinteresserede lade sig...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Gendyrk : flere porrer til folket

Af Persille Ingerslev (f. 1978) (2021)
Få tips og gode råd til, hvordan du genbruger eller gendyrker dine grøntsager gang på gang, sparer penge og har det s...
Læs mere